Fructele de padure, o afacere la moda! Tendinte pentru 2020

Share

Te-ai saturat sa fii angajat? Ai nevoie de o noua provocare? Vrei sa ai propria afacere? Este timpul sa dai la o parte munca de birou si activitatile banale de zi cu zi, si sa-ti intrepti atentia asupra unui domeniu aflat in plina expasniune! Faci ceea ce-ti place si castigi pe masura pasiunii! Vorbim despre afacerea cu fructe de padure.

Considerate a fi printre cele mai sanatoase alimente, fructele de padure sunt o mina de aur pentru cultivatori. Cererea este mai mare decat oferta si, practic, ai acces usor pe piata de specialitate.

Cultivarea fructelor de padure este un domeniu profitabil si poate fi afacerea perfecta pentru tine!Nu stii de unde sa incepi? Afla ca ideea este usor de pus in practica, iar pasii spre succes sunt usor de urmat.

Care sunt pasii pentru afacerea cu fructe de padure?              

Atunci cand decizi ca vrei sa te implici intr-un domeniu ca acesta trebuie sa ai timp si, de ce nu, rabdare. Pasii pe care trebuie sa-i urmezi nu sunt complicati. Ai nevoie de o cifra care sa te motiveze? Un singur hectar cultivat cu mure, de exemplu, poate sa aduca un profit de 50.000 de euro, asta in conditiile in care cheltuielile pentru intretinerea plantatiei nu sunt mari.

Dupa ce te-ai documentat in detaliu cu privire la fructele pe care urmeaza sa le plantezi, nu-ti ramane nimic altceva de facut decat sa treci la partea practica. Obtii prima recolta cat ai spune ”fructe de padure”.

Primul pas: terenul. Nu este obligatoriu sa detii suprafete mari. Poti incepe, de pilda, pe o portiune mica de teren. Important este ca solul sa fie adecvat cresterii fructelor de padure. Cele mai bune rezultate le obtii pe solurile lutoase, bine drenate, bogate in materie organica.

Daca terenul pe care il ai la dispozitie este usor inclinat, cu atat mai bine. Apoi, trebuie sa stii ca fructele de padure iubesc lumina dar sunt sensibile la curenti sau vant. Sunt de evitat, de asemenea, terenurile in care se gasesc filoane subterane sau cu subsol impenetrabil.

Fructele de padure sunt usor de cultivat datorita rezistentei la frig si boli. Mai mult, se adapteaza la toate conditiile de clima si relief, putand fi crescute, fara probleme, atat in zonele de deal cat si in zonele de munte. Practic, vorbim despre o investitie sigura. Soiurile de fructe de padure sunt productive asa ca te poti astepta la recolte bune inca din primii ani.

Daca sunt produse in cantitati mici, fructele de padure pot fi vandute direct consumatorului final, iar daca alegi sa dezvolti o afacere din asta, poti apela la intermediari.

Care sunt tendintele in materie de fructe de padure? Ce se cauta?

Mure, afine, zmeura sau capsuni? Trebuie sa stii ca zmeura ramane ”lider” in topul celor mai cautate fructe de padure in tara, dar mai ales in strainatate. Cu toate acestea, avem de-a face cu un new entry: afinele sunt in plina ascensiune, consumul lor fiind o moda in randul impatimitilor de gust bun si sanatate.  Deci, fie alegi un fruct in tendinte, fie alegi varianta clasica. Ambele sunt aducatoare de…profit!

Doresti o alta varianta? Afla ca productia de capsuni beneficiaza , in ultimii ani, de o cerere in crestere, atat pe piata interna cat si pe piata de export. Asadar, indiferent de alegeri, nu dai gres! Cine stabileste tendintele in domeniu? La o prima vedere ai fi tentat sa crezi ca tendintele sunt stabilite de consumator. Ei bine, nutritionistii sunt cei care dau tonul in domeniu si inclina balanta in favoarea unui anumit tip de fruct de padure! In functie de recomandarile lor creste si interesul consumatorilor .

Este cultivarea fructelor de padure o afacere durabila? Profit din fructe de padure obtii atat timp cat exista interes pentru un stil de viata sanatos, iar statisticile arata ca avem de-a face cu un interes in crestere pentru acest domeniu.

Atat zmeura, afinul, murul si capsunul sunt fructe apreciate peste tot in lume gratie gustului delicios si aportului mare de vitamine. Le poti consuma in zeci de moduri. De pilda, le poti transforma in ingrediente sofisticate de cofetarie, ori le poti adauga in diete, ca sursa de antioxidanti.

Esti pe cale sa pui bazele unei afaceri in domeniu? Asigura-te ca detii drajoni fructe de padure sanatosi si productivi. In oferta SC STRONGBERRY SRL gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru inceputul afacerii tale. Firma produce si comercializeaza material saditor pentru arbusti fructiferi. Ai documente de certificare si pasaport fito-sanitar pentru toate soiurile comercializate.